Pošljite povpraševanje

Brezokvirna okna so elegantna izbira

Brezokvirna okna - prikazna slika

Stavbno pohištvo je že od nekdaj nepogrešljiv element vsakega objekta, saj pomembno vpliva na energetsko učinkovitost in udobje bivanja. Vse pogosteje pa je tudi pomemben element zunanje podobe doma, zato ljudje temu segmentu posvečajo vedno več pozornosti. In brezokvirna okna so ena izmed zelo priljubljenih rešitev v zadnjem času.

Za brezokvirna okna je značilno, da njihovi okvirji navzven sploh niso vidni, če pa jih pogledamo iz zunanje in notranje strani, pa je steklena površina popolnoma poravnana s profilom. Gre za okna z izredno minimalističnim dizajnom okvirjev, za katera se ljudje odločajo predvsem v situacijah, ko gre za zasteklitve večjih dimenzij. Takrat pridejo brezokvirna okna še toliko bolj do izraza.

Estetski vidik brezokvirnih oken

Popolnoma nov način življenja, kakovostnejši materiali in napredne tehnologije so glavni razlog, da so se trendi v sodobni gradnji v zadnjem času močno spremenili. Ljudje vse pogosteje stremijo k čim več steklenim površinam, zato so brezokvirna okna s tega vidika odlična rešitev. Z njimi ne poskrbimo zgolj za pristen stik z okolico in veliko svetlobe, ampak so tudi elegantna izbira.

K privlačnemu videzu največ pripomore njihov zasnova, ki je brez vidnih okvirjev. Zato izgledajo izjemno privlačno, moderno in se odlično podajo k sodobnim novogradnjam. Ker nimajo nobenih vmesnih okvirjev, je pogled skozi brezokvirna okna mnogo lepši, stik s okolico pa še bolj pristen. REFERENCE

Brezokvirna okna sovpadajo s trenutnimi trendi sodobne gradnje

Če smo si še nekaj let nazaj zgolj zamišljali, da bi v objekt montirali velika okna, vendar se je to izkazalo za neučinkovito, pa je to danes postalo realnost. Industrija oken se namreč v zadnjih letih vse bolj razvija, zato lahko sledi vsem trendom sodobne gradnje. Med najbolj aktualnimi so zagotovo zasteklitve večjih dimenzij katerih nepogrešljiv del so brezokvirna okna.

Edinstven dizajn brezokvirnih oken se odlično vključuje v sodobno arhitekturo. Zato že težko naletimo na novogradnjo, ki ne bi imela montiranih brezokvirnih oken. Ta delujejo estetsko privlačno in odlično dopolnjujejo tudi zunanjo arhitekturno zasnovo okolice.

Druge značilnosti brezokvirnih oken

Velik premik v zasnovi oken se je zagotovo zgodil na področju kakovosti zasteklitve. Vsa brezokvirna okna imajo danes trislojno izolirano steklo, ki zagotavlja ustrezno zvočno in toplotno prepustnost. Dvomi o njihovi energetski učinkovitosti so tako popolnoma odveč.

Za brezokvirna okna pa je pomembno tudi dobro tesnjenje. Zato je dobro vedeti, da se za to uporabljajo izključno najbolj kakovostna tesnila iz umetnih mas, ki zagotavljajo optimalno tesnjenje in s tem preprečevanje nabiranja kondenza. Več kot očitno je, da brezokvirna okna poleg svoje elegance bistveno pripomorejo tudi k večjemu udobju bivanja. Vas zanima več o brezokvirnih oknih? Pišite nam na  info@mizarstvo-kosak.si ali nas pokličite na 01 5373 181. Več si lahko preberete s klikom TUKAJ.

© 2022 Mizarstvo Košak. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti
crossmenu