Pošljite povpraševanje

Drsne stene - sodobni koncept bivanja

Drsna stena - Prikazna fotografija

Drsne stene, znane tudi kot drsna steklena vrata, so sodoben in eleganten arhitekturni element, ki lahko vsakemu domu ali zgradbi doda pridih razkošja. Ta velika okna običajno obsegajo celotno višino in širino stene in jih je mogoče preprosto odpreti, kar zagotavlja neoviran pogled na okoliško pokrajino in omogoča enostaven dostop na prosto.

S svojo vsestranskostjo in številnimi prednostmi postajajo vse bolj priljubljena izbira tako za lastnike stanovanj kot za arhitekte, hkrati pa nudijo širok nabor prednosti tako za stanovanjske kot za poslovne prostore. Vas niso še prepričale? Preberite si več podrobnosti v nadaljevanju.

Prednost drsne stene

Ena glavnih prednosti drsne stene je možnost ustvarjanja odprtega in zračnega bivalnega prostora. Te stene je mogoče uporabiti za zamenjavo tradicionalnih sten in vrat, kar omogoča bolj odprto in hkrati pregrajeno postavitev. Zagotavljajo tudi jasen pogled na zunanjost, zaradi česar se vizualno poveča notranjost nepremičnine. To je lahko še posebej koristno za manjše domove, stanovanja ali pisarne.

Poleg zagotavljanja bolj odprtega prostora, steklene drsne stene povečajo tudi naravno svetlobo v nepremičnini. Te stene so običajno sestavljene iz velikih steklenih plošč od tal do stropa, ki omogočajo največji možen prodor svetlobe. S tem lahko zmanjšate porabo energije, saj naravna svetloba zagotovi precejšnjo količino svetlobe, ki je potrebna v domu ali pisarni čez dan. Prav tako ustvarja prijetnejši in vabljivejši ambient.

Odprte drsne stene


Zelo privlačni značilnosti drsne stene sta zagotovo tudi njena estetska nota in zanimivo igranje z globino prostora v katerem je postavljena. So namreč elegantne in moderne, z njimi pa lahko ustvarite sodoben ali minimalističen videz. Transparentnost sten omogoča, da se lepota naravnega okolja vključi v zasnovo nepremičnine, kar ustvarja harmoničen in koheziven videz.

Lahko so sestavljene iz različnih materialov - les, aluminij, steklo in vinil. Raznolikost razpoložljivih materialov okvirjev in hkrati tudi ročajev, omogoča prilagoditev slogu stila vašega doma. To je iz zunanjega pogleda mogoče uporabiti tudi za zlivanje stavbe z okoliško arhitekturo ali za izstopanje kot edinstvena oblikovna značilnost.

Ko gre za izbiro drsne stene za vaš dom ali objekt, je pomembno da izberete kvalitetnega in izkušenega izvajalca, ki bo poskrbel za kakovostno montažo in vam s tem zagotovil brezhibno večletno delovanje le te.

Drsne stene objekt Pirniče


Kako izbrati najboljši sistem drsnih sten?

Ko gre za izbiro prave vrste drsne stene za vašo nepremičnino, je treba upoštevati številne dejavnike, kot so vrsta stekla, material okvirja, okovja, tesnila in celotna zasnova sten v prostoru.

Pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri, je material, iz katerega je izdelan njen okvir. Na voljo je več možnosti, vključno z lesom, aluminijem in vinilom oziroma kombinacij teh marterialov. Lesena drsna steklena vrata so klasična izbira in lahko vsakemu prostoru dodajo topel, naraven občutek. Les je tudi zelo energetsko učinkovit, saj služi kot dober izolator. Alu-les drsne stene so priljubljena izbira zaradi svoje vzdržljivosti in topline lesa z notranje strani. Prav tako so lahke in enostavne za odpiranje. Vinilne drsne stene so stroškovno zelo učinkovita možnost, ki je tudi energetsko učinkovita in hkrati zahteva malo vzdrževanja. Res pa je da so omejene z dimenzijami.

Drug dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je število plošč. Najpogostejše možnosti so dvodelne in štiridelne stene. Dvodelne drsne stene so najosnovnejša in se običajno uporabljajo za manjše odprtine, medtem ko so štiridelne bolj vsestranske in poleg velikosti, zagotavljajo tudi večjo prilagodljivost glede načina odpiranja in zapiranja sten, saj lahko plošče premikate v različne smeri.

Drsne stene objekt Ljubljana


Pri izbiri je pomemben dejavnik tudi varnost. Poiščite stene s trdnimi okvirji in zaklepnimi mehanizmi ter možnostjo dodatne varnostne funkcije, kot so ključavnice na ključ ali nožni zapahi.

Ena glavnih prednosti drsnih sten Košak je kakovost uporabljenega stekla. Ne glede na model okna, oziroma drsne stene, je stekleni del sestavljen iz kaljenega troslojnega izoliranega stekla s termičnim distančnikom, zaradi česar so stene sposobne prenesti tudi težje vremenske razmere z ustrezno toplotno prepustnostjo. Za okvir oken uporabljajo troslojno lameliran les, ki ga s površinsko obdelavo še dodatno zavarujejo pred zunanjimi dejavniki, vanje pa vgrajujejo tesnilo iz umetne mase, ki ohranjajo prožnost veliko dlje kot mase na osnovi gume. Z aluminijastimi oblogami regulirajo elegantnost in sodobnost estetike, ki lahko izboljša celoten videz nepremičnine. Okvirji so na voljo v različnih barvah, tako da lahko izberete tistega, ki vam najbolj odgovarja.

Drsne stene ali fiksne stene - kaj izbrati?

Ko gre za načrtovanje ali prenovo nepremičnine, je pomembna odločitev, ki jo morajo sprejeti lastniki stanovanj in gradbeniki, uporaba drsnih ali tradicionalnih sten. Obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti, zato je pomembno, da jih pretehtate, preden sprejmete končno odločitev.


Poleg zgoraj omenjenih prednosti drsne stene, imajo proti fiksnim stenam seveda tudi določene pomanjkljivosti. Ena izmed slednjih je zagotovo strošek. Drsne stene so običajno dražje, saj so izdelane iz visokokakovostnih materialov, kot so kaljeno steklo, okovje in aluminijasto- leseni okvirji. Poleg tega lahko zahtevajo več vzdrževanja in čiščenja kot tradicionalni zidovi.


Čeprav so tudi steklene drsne stene že optimizirane glede uporabe kvalitetnih in ustreznih materialov, kljub temu niso enakovredne tradicionalnim stenam. Steklo lahko torej povzroči izgubo energije, zlasti v zimskih mesecih in na področjih s hladnejšim podnebjem.


Za primerjavo, so tradicionalni zidovi veliko bolj učinkoviti v smislu izolacije, vendar lahko v prostor povzročijo občutek zaprtosti in zatohlosti. Prav tako lahko blokirajo naravno svetlobo in omejijo pogled na zunanjost. Tradicionalne stene imajo tudi bolj omejen nabor možnosti oblikovanja in niso tako prilagodljive.


Skratka, odločitev, ali izbrati steklene drsne stene ali tradicionalne stene, je odvisna od posameznikovih potreb in preferenc lastnika nepremičnine. Drsne stene ponujajo številne prednosti, kot so odprt in zračen življenjski prostor, več naravne svetlobe in izboljšana estetika, vendar imajo tudi nekaj pomanjkljivosti, kot so stroški in vzdrževanje. Tradicionalne stene so po drugi strani bolj energetsko učinkovite, vendar lahko v prostoru povzročijo občutek zaprtosti in omejenosti.

Povzetek

Drsne stene torej nudijo široko paleto prednosti tako za stanovanjske kot poslovne prostore. Zagotavljajo odprt in zračen bivalni prostor, povečajo naravno svetlobo, izboljšajo splošno estetiko nepremičnine, so enostavne za uporabo in zelo vzdržljive proti zunanjim dejavnikom. So priljubljena izbira za mnoge lastnike stanovanj in investitorje ter jih je mogoče prilagoditi tako, da ustrezajo stilu vsake nepremičnine. Kljub temu, da morate dobro premisliti o vključitvi tega elementa glede na vaše osebne preference, je le ta zelo elegantna izbira za vsakogar, ki si želi ustvariti bolj moderen in trajnosten življenjski prostor.

Smo izpustili kakšno informacijo, ki ste jo iskali? Pišite nam na info@mizarstvo-kosak.si ali nas pokličite na 01 5373 181.

Več o brezokvirnih oknih in drsnih stenah preberite TUKAJ.

© 2022 Mizarstvo Košak. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti
crossmenu