Pošljite povpraševanje

Okna brez okvirja – Vse kar želite vedeti o brezokvirnih oknih

brezokvirna okna - prikazna slika

Okna so tisti del stavbnega pohištva, ki je prisoten v vsakem objektu, ne glede na njegov namen. Najdemo jih tako na zasebnih kot tudi poslovnih in gospodarskih objektih. V zadnjem času pa so vse bolj priljubljena okna brez okvirja, ki sledijo vsem trendom sodobne arhitekture.

Podobno kot tudi vsa ostala okna, imajo tudi brezokvirna zelo podobne funkcije. Na prvem mestu je zagotovo ta, da nam zagotavljajo najboljši vir naravne svetlobe in večja kot so, več svetlobe imamo v prostoru. Okna večjih dimenzij ustvarjajo prijetno bivalno klimo s tem, ko poskrbijo za prijeten stik z zunanjo okolico, hkrati pa so namenjena tudi zračenju, ki je nujno za to, da preprečujemo nastajanje vlage.

Glavne značilnosti oken brez okvirja

Kot že ime pove, je glavna značilnost oken brez okvirja ta, da nimajo vidnih okvirjev. Steklo je vpeto v potopljene alu profile in je navzven popolnoma poravnano s profili, kar poskrbi za privlačen izgled. Vsa okna brez okvirja imajo trislojno steklo, kar pomeni, da so tudi energetsko učinkovita in preprečujejo večje toplotne izgube. K temu močno pripomorejo tudi kakovostna tesnila iz umetnih mas, ki zagotavljajo optimalno tesnjenje.

Ker imamo ljudje različne potrebe in želje, je pomemben podatek ta, da so nam okna brez okvirja na voljo v različnih dimenzijah. Izbiramo lahko med manjšimi izvedbami, ali pa se odločimo za okna večjih dimenzij, ki spominjajo že na panoramske stene. Pri tem ne smemo zanemariti tudi na vrsto in kakovost mehanizma odpiranja in zapiranja, ki je ključnega pomena za brezhibno uporabo.

Prednosti oken brez okvirja

Nekaj o prednostih oken brez okvirja smo že napisali. Pa vendar, naj na tem mestu izpostavimo nekatere najbolj pomembne. Ključnega pomena je zagotovo naravna svetloba, ki nam jo okna brez okvirja omogočajo. S premišljeno postavitvijo oken ne bomo poskrbeli zgolj za dovolj svetlobe, ampak tudi za večjo prostornost in zračnost prostora.

Če so se ljudje v preteklosti večjim zasteklitvam na veliko izogibali, pa je danes situacija drugačna. Zaradi kakovostnih materialov in trislojnega stekla, nam okna brez okvirja zagotavljajo odlično toplotno in zvočno izolacijo, hkrati pa se lahko pohvalijo tudi s sodobnim dizajnom.

Nepogrešljiv del sodobne arhitekture

Jasno je, da okna že dolgo nimajo zgolj funkcionalne vloge, ampak so pomembna tudi iz estetskega vidika. Zato so okna brez okvirja najboljša izbira za vse tiste, ki si želite poskrbeti tudi za privlačen videz vašega doma in najboljšo arhitekturno usklajenost z njegovo okolico.

Znano je, da brezokvirna okna slovijo po svoji elegantni in moderni zasnovi. To pomeni, da so nepogrešljiv del sodobne novogradnje, ki stremi k vedno večjim steklenim površinam in minimalističnim detajlom. In okna brez okvirja vam to tudi zagotavljajo!

Smo izpustili kakšno informacijo, ki ste jo iskali? Pišite nam na info@mizarstvo-kosak.si ali nas pokličite na 01 5373 181.

Več o brezokvirnih oknih preberite TUKAJ.

© 2022 Mizarstvo Košak. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti
crossmenu