Pošljite povpraševanje

Panoramska okna – da ali ne? Kakšne so alternative?

Panoramska okna - prikazna fotografija

Če so se ljudje še nedolgo nazaj pritoževali nad radovednimi pogledi in v izogib temu na svoja okna nameščali rolete in žaluzije, pa je danes situacija nekoliko drugačna. Ljudje si želijo občutka sobivanja z naravo, zato so panoramska okna vedno bolj priljubljena in skoraj ne srečamo več novogradnje, ki ne bi imela velikih steklenih površin.

K temu preskoku so bistveno pripomogli tudi sodobni in kakovostni materiali, ki nam omogočajo, da nam panoramska okna danes ponujajo veliko prednosti. Kljub temu, pa se med uporabniki še vedno porajajo dvomi, ali se za njih odločiti ali ne. Na to vprašanje vam bomo skušali odgovoriti v nadaljevanju.

Argumenti za panoramska okna

Dokazano je, da se ljudje najbolje počutimo takrat, ko imamo dovolj sončne svetlobe. In zanjo lahko poskrbimo tudi na takšen način, da v naš dom vgradimo panoramska okna. Kot že ime pove, gre za okna z okvirji večjih dimenzij, ki pa nam poleg oblice svetlobe omogočajo tudi panoramski pogled na okolico.

Še posebej so tovrstna okna dobrodošla v manjših prostorih. V tem primeru poskrbijo, da je prostor bolj odprt in dajejo občutek večje prostornosti. Če pa pogledamo zunanjo podobo objekta, hitro ugotovimo, da so velika dodana vrednost vsakemu objektu, saj poskrbijo za njegovo privlačno zunanjo podobo.

Argumenti proti panoramskim oknom

Kadar se odločate o tem ali izbrati panoramska okna ali ne, morate vedno pomisliti tudi na morebitne pomanjkljivosti. Ena od teh je ta, da boste ob vgradnji panoramskih oken skoraj nujno potrebovali učinkovit sistem senčil, ki bo v poletni vročini notranje prostore zaščitil pred vročino.

Mnogi ljudje pa imajo pomisleke tudi glede njihovega odpiranja in zapiranja, saj gre običajno za velike elemente. Zato je ključnega pomena, da je mehanizem odpiranja in zapiranja kakovosten, enako pa velja tudi za načrtovanje, izdelavo in montažo.

Še boljša in elegantnejša alternativa so brezokvirna okna

Marsikoga, ki si želi nekoliko bolj sodobne podobe svojega doma, panoramska okna motijo predvsem zaradi svojih vidnih okvirjev. Zato je logično, da si želijo poiskati boljšo alternativo. V tem primeru lahko izberete okna brez okvirja, ki navzven delujejo elegantno, prefinjeno in moderno, prehod med zunanjostjo in notranjim prostorom pa je še manj opazen.

Takšna izvedba pa ima tudi nekatere druge prednosti. Fiksno steklo je utopljeno v tla in strop, kar pričara odprt pogled brez vidnih profilov. In tudi pri drsnih elementih ni nobene potrebe, da imajo okna masivne aluminijaste pragove, saj je v tem primeru dovolj že drsno vodilo zgoraj in spodaj. Na ta način so okna brez okvirjev zagotovo manj robustna in zato skorajda neopazna.

Se zanimate za mogočna panoramska ali brezokvirna okna? Pišite nam na info@mizarstvo-kosak.si ali nas pokličite na 01 5373 181.

Več o brezokvirnih oknih najdete TUKAJ.

© 2022 Mizarstvo Košak. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti
crossmenu