Pošljite povpraševanje

Panoramska stena in njene značilnosti ter funkcionalnosti

Panoramska stena - Prikazna slika

Sodobna arhitekturna zasnova domov je vedno bolj usmerjena k temu, da je v notranjosti čim več svetlobe. Zato je panoramska stena danes ena najpogostejših rešitev, za katero se odločajo družine, ko si ustvarjajo svoj novi dom.

Gre za velike steklene površine, ki so v sodobni gradnji popolnoma nadomestila okna. Kakšno dimenzijo boste izbrali, je odvisno od arhitekture objekta, statike, lokacije, načina odpiranja in zapiranja ter načina vgradnje. Tako se lahko panoramska stena razteza tudi do dolžine šest metrov in višine treh metrov, kadar pa gre za fiksne zasteklitve pa celo do 10 metrov dolžine.

Glavne značilnosti panoramske stene

Pri nameščanju panoramske stene večjih dimenzij, je največja težava njena statika. V tem primeru se uporabljajo varnostno kaljena stekla. Glede na izvedbo pa ločimo panoramske stene brez okvirja in z okvirjem. Ko imamo v mislih velike zasteklitve, je logično vprašanje, kako se panoramska stena stika na vogalu, kakšno je njeno tesnjenje in seveda tudi, kakšne so njene toplotne izgube.

Vendar je strah popolnoma odveč. Najbolj kakovostni ponudniki, med njimi tudi v našem podjetju, običajno ponujamo alu profile s prekinjenim toplotnim mostom in trislojno zasteklitev, ki nudi najboljšo toplotno in zvočno izolacijo. Za vogalne panoramske stene pa se vgradi minimalen profil, da je pogled navzven čim manj moten, ali se uporabijo silikonske tesnilne mase, ki učinkovito zatesnijo po robovih.

Različni mehanizmi odpiranja in zapiranja, ki jih ima panoramska stena

Kadar kupci razmišljajo o panoramski steni, je eno glavnih vprašanj tudi, kakšen mehanizem odpiranja in zapiranja ima panoramska stena. Ta je zaradi velikosti panoramske stene in njene teže izjemno pomemben.

Načinov odpiranja je več. med najpogostejšimi so klasično, drsno, drsno nagibno, odpiranje navzven, vrtljivo nagibno, dvižno drsno, odstavno drsno in samodejno s pomočjo elektromotorja. Ne glede na to, kakšen mehanizem ima panoramska stena, je ključnega pomena, da je varen in deluje brezhibno.

Glavne funkcionalnosti panoramske stene

Poleg tega, da s panoramsko steno vnesete v prostor veliko svetlobe, bistveno prispeva tudi k večji prostornosti in edinstvenim pogledom na naravo ali bližnjo okolico. Premišljeno nameščena panoramska stena namreč zabriše mejo med notranjim in zunanjim svetom, in ko je odprta, vnesete v prostor pravo svežino, tako da imate občutek kot, da ste ves čas nekje v naravi ali na prostem.

V kombinaciji z nekaterimi pametnimi rešitvami vam panoramska stena nudi popolno udobje bivanja. Hkrati pa vam tovrstne rešitve pomagajo tudi pri varčevanju z energijo z ohranjanjem toplote v prostoru, kar se še posebej pozna v spomladanskih in jesenskih mesecih. Ne moremo pa tudi mimo prav posebne in edinstvene vloge panoramske stene z vidika zunanje podobe objekta zato ni nič nenavadnega, da je tako priljubljena.

Če želite izvedeti več o panoramskih stenah in različnih načinih izvedb, nam pišite na  info@mizarstvo-kosak.si ali nas pokličite na 01 5373 181. Kliknite TUKAJ za več informacij o naših izvedbah panoramskih sten.

© 2022 Mizarstvo Košak. Vse pravice pridržane.
Politika zasebnosti
crossmenu